eten | drinken | Wijnhuis.net

BIB AOC St Chinian Rouge Tradition 5 liter

Op La Folie: de idiootste aanbiedingen bij elkaar is alles over eten | drinken te vinden: waaronder Wijnhuis.net en specifiek BIB AOC St Chinian Rouge Tradition 5 liter (BIB-AOC-St-Chinian-Rouge-Tradition-5-liter003)

Bag in Box

BAG IN BOX
AOC SAINT CHINIAN TRADITION ROUGE

De wijn is van AOC kwaliteit en heeft een alcoholgehalte van 13 %.


land: Frankrijk
regio: Languedoc Roussillon
plaats: Cruzy

EUR: 27.50

Andere producten uit deze categorie

BIB AOC St Chinian Rouge Tradition 10 liter

Op La Folie: de idiootste aanbiedingen bij elkaar is alles over eten | drinken te vinden: waaronder Wijnhuis.net en specifiek BIB AOC St Chinian Rouge Tradition 10 liter

Bag in Box

EUR: 37.50

BIB AOC Saint Chinian Tradition Rosé 10 liter

Op La Folie: de idiootste aanbiedingen bij elkaar is alles over eten | drinken te vinden: waaronder Wijnhuis.net en specifiek BIB AOC Saint Chinian Tradition Rosé 10 liter

Bag in Box

EUR: 37.50

Pin dAlep Cabernet-Sauvignon

Op La Folie: de idiootste aanbiedingen bij elkaar is alles over eten | drinken te vinden: waaronder Wijnhuis.net en specifiek Pin dAlep Cabernet-Sauvignon

Rode wijn

EUR: 27.50

 KATHER Produkties

In het hart van de wijnstreek AOC Saint Chinian ligt op een heuvel, op zo'n 100 m hoogte, de Cave Coöperatieve van het dorp Cruzy. In 1932 werd de Cave Cooperative opgericht.

Zijn geschiedenis houdt nauw verband met de bodem van de Pays d’Oc. Deze ruige en heerlijk geurende aarde, waar ieder seizoen opnieuw een nieuwe bloei begint, nog mooier dan vorige. Hier wordt de bodem zorgvuldig geselecteerd op zijn geschiktheid voor zijn specifieke druivensoort.

Saint Chinian
Het wijngebied Saint Chinian ligt ten noorden van Béziers in het departement Hérault, aan de voet van de Montagne Noir. Beschut in het noorden door massief du Carroux en Sommail. Het gebied telt twintig dorpen. Het klimaat is duidelijk mediterraan. Een gebied van 3300 ha.
Het terrior van Saint Chinian wordt in tweeën gedeeld door de loop van de Orb en de Vernazobres. In het noorden vindt men vooral schist en gres. Deze droge bodemsoort houdt weinig water vast en de wijngaard moet zich dan ook aanpassen aan grote droogtes. Dit geeft de wijn een warme, ronde en subtiele smaak. In het zuiden vinden we naast Bauxiet en klei ook kalksteen, deze wijnen zijn hier ruwer en pittiger , ze verdienen enkele jaren te worden bewaard vooraf gedronken te worden. Op het geheel van kleine plateaus is de laag aarde maar heel dun, zodat de wijnranken diep moeten wortelen. Daarnaast zijn er dalen met diepere gronden.

De meest verbouwde rode druivensoorten zijn Carignan, Grenache, Syrah, Mourvèdre, Cinsault, Lladoner Pelut. Witte varieteiten zijn Marsanne, Roussanne, Vermentino.
Om aan de AOC-status voor rode wijnen van Saint Chinian te voldoen moet de wijn een minimaal aandeel van 60 procent van Grenache, Mourvèdre of Syrah bevatten.
Als ze nog jong zijn vertonen de Saint Chinian wijnen een mooie structuur en geurige tonen van laurier, kreupelhout, zwarte bessen en kruiden. Als ze iets ouder zijn komen complexe aroma’s van cacao en vruchten op brandewijn naar boven, naast pittige aroma's.
Heb jij wel eens zaken gedaan met KATHER Produkties (Wijnhuis.net)? Deel jouw ervaringen met anderen!

 
folie, idiootste, aanbiedingen, elkaar, drinken, wijnhuis.net, chinian, rouge, tradition, liter, chinian, rouge, tradition, liter003, boxbag, saint, chinian, tradition, rougede, kwaliteit, heeft, alcoholgehalte, folie, idiootste, aanbiedingen, elkaar, alles, drinken, vinden, waaronder, wijnhuis.net, specifiek, chinian, rouge, tradition, liter, chinian, rouge, tradition,
Voor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties